Manakala satu lagi kolam bersaiz 20x10 dengan kedalaman 3 kaki sesuai untuk kanak-kanak biasa. Ada 2 buah kolam renang. Untuk yang mencari homestay bajet, anda boleh menyewa apartment 1 bilik di sini dengan harga serendah RM160/malam. Apa kan daya, jauh sudah daku merantau. Macam rumah dalam taman pun ada. Tengok lah hiasan luar chalet The Neem ni. Sebagai anak jati melaka, maznee sendiri tak habis pusing lagi semua tempat ni. Homestay Seri Bidara ini cuma bertentangan dari Pantai Tanjung Bidara dan jika anda ingin bercuti, tenangkan fikiran, anda boleh berjalan kaki dari homestay ke pantai dalam masa 10 minit saja sambil dikelilingi rumah-rumah kampung di tepi pantai dan pokok nyiur melambai dibawa angin. Terdapat banyak tempat menarik yang boleh dilawati seisi keluarga seperti Zoo Melaka. Batu 12 Jalan Pantai Port Dickson 71250 Pasir Panjang Negeri Sembilan Telefon: 06-660 2626. Villa Serai. The Orchard Wellness & Health Resort Melaka. Sila klik link ini untuk, senarai homestay terbaik di Pantai Klebang, Klik sini untuk pilihan homestay di ayer keroh, Homestay Puteri Qashrina, ada penginapan bentuk kapal cruise dan banyak lagi, Homestay Banglo Casa Rasa Sayang yang terletak di tepi Selat Melaka, Pengalaman bina rumah banglo [Kisah untuk iktibar pembaca], Kes tuntutan hak jagaan anak selepas penceraian, Hak penjagaan anak selepas bercerai dalam islam, Nikmat Terbaik | Bina rumah | Skincare review. Senang kata lengkap lah bila stay di sini. Belah pagi berkursus, belah petang pula boleh buat aktiviti sukan tepi pantai. Ye dalam kapal iaitu di Qashrina Cruise. Digelar “Bandaraya Bersejarah” Malaysia, Melaka terletak di sebelah Selat Melaka, di bahagian selatan Semenanjung Tanah Melayu. D Nelayan Beach Resort terletak di perairan laut Selat Melaka yang … © 2013-2021 Softinn Solutions Sdn. 2 unit Banglo Semi-D rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka. Terletak di Bukit Katil Bandar Melaka dengan lokasi strategik di antara kawasan pelancungan Ayer Keroh dan Bandar Hilir Melaka. Homestay ni mempunyai ruang tamu dan ruang makan yang selesa untuk seisi keluarga berehat, 4 bilik tidur dan 2 bilik air yang bersih, kelengkapan memasak dan mesin basuh. DeZen's Guesthouse menyediakan penginapan yang bersih, selesa, ruang mencukupi dan dilengkapi dengan perabot untuk keselesaan anda semasa tinggal di homestay ini. Pernah tak terfikir yang korang boleh merasai pengalamam bermalam di tengah-tengah dusun durian. Pastikan kita jaga keselamatan semasa di sana. Boleh pilih ikut kesesuaian korang. Kemudahannya juga mesra keluarga. 7. Salah satunya ialah Desa Cheng Homestay - penginapan yang lengkap dengan hiasan minimalis yang sedap mata memandang. Homestay paling best di Melaka. Peralatan memasak dan BBQ disediakan secara percuma. “Wah, macam-macam tempat best kat Melaka. Homestay Banglo D'Super Port Dickson. Hehe. saya mencari homestay yang murah dan boleh menampung pelajar seramai 40 orang termasuk pensyarah.jika ada apa ii info boleh lah share sikit dengan saya.saya masih tercari ii. Rumah teres berbilik 4 ini sesuai untuk 8 orang tetamu tetapi mampu menampung sehingga 12 orang tetamu. Selain itu, kemudahan … 2°18'48.6"N 102°04'24.2"E . Walau kecik je negeri dia tapi banyak … Nak ke kedai, pasaraya, restoran makanan segera pun dekat. 4 months ago Nice … This homestay provides a very comfortable accommodation and suitable for any events such as family gathering, … Menariknya di sini ada 2 buah kolam renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak. Jangan risau kalau takut anak-anak bosan sebab ada kolam renang disediakan di sini. Cari dengan klik imej di atas dan cari yang ideal anda! D Alia Homestay ini juga tak kurang hebatnya. Dengar kata cadar setiap bilik telah diganti dengan cadar baru warna yang lebih ceria. Setiap unit boleh memuatkan 4 orang dewasa dengan selesa kerana dilengkapi dengan sebuah katil jenis queen dan sebuah sofa bed jenis queen juga serta lengkap dengan kemudahan seperti penghawa dingin, pemanas air dan pantri. Tapi dekat sini, korang boleh menikmati pemandangan menghijau sepuasnya dan hirup udara segar. Tak rugi bawa famili bercuti ke Melaka kan? Yang pasti setiap unit homestay ini dilengkapi dengan peralatan dapur untuk memasak. Untuk pilihan penginapan lain di Melaka, klik di bawah, Operating hours: Mon-Fri, 9.00am - 6.00pm (except public holidays). 12 Tempat menarik di Bandar Hilir Melaka siang dan malam! Homestay ni juga mempunyai kemudahan kolam renang untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Ingin melihat senarai lengkap tempat penginapan di Melaka? Maklumlah sekarang ni kan semua orang dok giler nak bercuti dalam Malaysia kan. Sambil menghirup udara laut, sambil menikmati makanan bbq. Baru lah sihat para pekerja syarikat. Semoga bermanfaat. - Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi no chalet 063847810 atau 0122331804 [Aziz Bin Shukor] atau 0166406658 [Hp] (19) Operating as usual. - Angin Laut Chalet terletak di tepi pantai Pengkalan Balak. Kalau korang nak rasa macam tu, korang kena stay di Homestay Puteri Qashrina ni sebab lokasinya terletak betul betul tepi pantai. Keseronokan ini lebih kepada anak-anak yang boleh bermain pasir pantai dan … Ala macam rumah kotak di tepi Pantai Brighton di Australia tu. Australia lagi best kan sis. Memang tempat yang sesuai untuk bercuti dengan keluarga dan saudara mara sambil-sambil melancong ke negeri Melaka tu. Untuk sebarang pertanyaan tentang info dan bajet chalet atau banglo melaka murah boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chalet. Sesuai untuk Hari Keluarga atau Company Trip kerana ia boleh memuatkan seramai 20 ke 25 orang. Tak jauh mana pun sebenarnya. Walaupun terletak di kawasan bandar, namun persekitaran chalet mempunyai sentuhan kampung untuk beri perasaan tenang dan damai kepada yang menginap di sini. Rasa macam dekat rumah sendiri. Mak-mak boleh lah lepak tepi pantai menikmati pemandangan yang indah tu sambil-sambil perhati gelagat anak-anak. Sekali pandang macam di luar negara lah pulak. Chalet Deruan Ombak (Pengkalan Balak ,Melaka) Chalet in Pantai Padang Kemunting. 1- berada ditingkat 21,walaupun apartment tepi jalan, suasana sgt damai dan sunyi. Sesuai untuk korang yang ingin untuk bercuti dengan tenang dan aman serta jauh dari kesibukan bandar bersama keluarga tercinta. Indah Morib memiliki 10 unit homestay sesuai untuk keperluan sesiapa sahaja. Tapi kena request masa booking ye. Cari punya cari dapatlah sewa homestay dekat area melaka. All rights reserved. Tempat letak kereta turut disediakan untuk kemudahan para tetamu. ni confirm korang semua tahu kan. Mana taknya, keunikan reka bentuk homestay  berbentuk segitiga berwarna-warni yang menghadap kolam renang yang luas pernah viral beberapa tahun lepas. Alamat : 28, Jalan Nirvana 3, Taman Nirvana, 76400 Tanjung Kling, Melaka. Anda boleh tinggal di Homestay Banglo Casa Rasa Sayang yang terletak di tepi Selat Melaka . Bosan mandi kolam, boleh lah mandi air laut pulak. Anda pasti tidak akan terlepas rumah unik ini kerana rumah ini berkonsepkan dari rumah tradisional Melayu. Ada dalam 2-3 kali jugakla ke sana. Terletak di Merlimau Melaka, homestay ni ada 8 unit penginapan yang sesuai untuk percutian keluarga yang ramai. Get Quote Call 06-384 7628 Get directions WhatsApp 06-384 7628 Message 06-384 7628 Contact Us Find Table Make Appointment Place Order View Menu. Homestay Muslim Best dan Murah di Klebang. 5. Pantai Klebang melaka mempunyai banyak kawasan tumpuan pelancong. Bagus perkongsiannya.. Mudah untuk survey dan pilih.. Memang cantik-cantik dan menarik homestay nya. Rumah banglo 2 tingkat. Alamat: Lot 204, BT 29, Kampung Tengah, Kuala Sg Baru, 78200 Melaka. So kalau korang yang suka memasak semasa bercuti, homestay Ainizie ni patut masuk dalam list korang bila ke Melaka. Sebuah rumah taman 'corner lot' yang mempunyai kolam renang yang sangat luas. Kemudahan homestay sangat lengkap. Terdapat dua unit rumah Timeless Homestay yang boleh ditempah. Homestay Tepi Pantai. Muat untuk 5 orang dewasa dan 4 orang kanak-kanak. Tak lah bawa banyak sangat baju kotor bila pulang ke rumah nanti kan. Nak berBBQ pun boleh juga. Antara aktiviti menarik di sekitar chalet adalah seperti berenang, berkelah, camping, memancing dan sukan air di sepanjang pantai. Testimonials. Setiap rumah mempunyai 2 buah bilik tidur jenis studio. Memang berbaloi kalau ada homestay di Melaka. Rugi tak cuba. Tapi nak lagi syok, korang juga boleh bermalam di dalam kapal. Lambat-lambat nanti melepas. - Satu blok Chalet 11 bilik dengan pemandangan menghadap laut hanya 10 meter dari persisiran pantai yang putih bersih. Tarikan utama penginapan di sini ialah lokasinya yang dikelilingi dengan pokok buah-buahan dan dalam suasana hutan yang sebenar. Macam-macam aktiviti boleh buat. Bestnya!! Dekat sangat dah tu. Antara kemudahan yang disediakan ialah kemudahan kolam renang, BBQ, trampoline, taman permainan kanak-kanak dan beberapa kemudahan lain. The Garden @ Batu 8 Jalan Pantai terletak di Port Dickson. Lokasi homestay pula hanya 2 minit dari Bayou Lagoon Resort, 5 minit ke Zoo Melaka, 20 minit ke Bandar Hilir dan Medan Ikan Bakar Umbai. Homestay Teratak Kasih Bandar Hilir Melaka. Kemudahan bagi setiap Banglo: – 4 Bilik Berhawa Dingin – Ruang Tamu yang luas. Pantai Holiday Bungalow: PD Holiday Bungalow (A) PD Holiday Bangalow (B) Tiara Holiday Bungalow: Sea View: PD Beach Villa: Mutiara Villa: Mutiara Pool Villa: PD World Villa: Mutiara Pool Bungaloww : PD Zone Villa: Port Dickson Bungalow: Tanjung Link House: Tanjung Seaview Bungalow: PD Holiday Bangalow (C) Teluk Kemang Bungalow: Melaka Beach Villa A 5 … Jika anda ada anak yang masih bayi, senang untuk basuh. Kota Bharu, Kelantan. – Astro Njoi – 2 bilik air – Peti ais – Mesin basuh – Dapur dan peralatan memasak – Meja Makan – Ruang letak kereta yang luas – Kawasan yg sangat privacy. Dalam 5 minit je. Takde gangguan dari tetamu asing. Banyak tempat alam semulajadi menarik dan bersih. Boleh lah merasa makan buah segar dari pokok kan. Ni lah masa nak bawa anak-anak dekat dengan alam semulajadi. Baru je dibuka kepada orang awal awal Feb 2020 yang lalu. Setuju tu ana, tiap minggu sesak saja jalan di melaka. Sekeliling rumah dihiasi dengan pokok-pokok yang menghijau dan pokok bunga yang bewarna-warni. Unik kan nama-nama tu. Amacam? Tapi biasalah, kalau dah terletak di tengah bandar ni. Mak mak mesti suka stay dekat sini. Selalunya setahun sekali Ana akan pergi bercuti dengan family Ana. Forgot account? Boleh lah plan buat hari keluarga kan. Muat ke? Melaka ni asal buat homestay InsyaAllah laku kak. Lagi-lagi kalau ada anak kecik atau ibu yang. Pondok Pondok Melaka terletak di Ayer Molek ni menawarkan 3 jenis dengan rekaan dan susun atur ciri minimalis yang selesa dan cantik iaitu bilik iaitu standard room, pool view room dan family room. Homestay ini terletak di tengah bandar Melaka dan dapat menjimatkan kos pengangkutan. Lengkap dengan kemudahan memasak, peti ais, mesin basuh dan ruang makan untuk seisi keluarga. Jika anda sedang merancang percutian di Melaka, mestilah anda meluangkan masa untuk melawati pantai-pantai yang indah di Melaka dan di sini disenaraikan beberapa homestay terbaik di tepi Pantai Melaka yang ditawarkan pada harga yang berpatutan serta berdekatan dengan pantai-pantai tarikan di Melaka. Boleh lihat contoh homestay di Melaka dalam senarai di bawah. Menggamit memori zaman dulu kala bersama adik-beradik yang lain. *Terletak di Kg ... 2 Jan 2021 - mudah.my. Yang penting jauh dari kesesakan jalan raya. Mari kita rehatkan minda dan tonton dahulu video youtube yang bertajuk Ady Johor Tepi Pantai Teluk Ramunia ini. Jaraknya hanya 800 meter je dari Jonker Street. Selain tu homestay ini juga mempunyai dapur yang lengkap dengan microwave, peti sejuk dan cerek untuk kegunaan para tetamu. Lagi syok kalau datang musim buah. RM 300.000. Setiap bilik ada 2 buah katil jenis queen dan lengkap dengan kemudahan dapur dan balkoni. Satu kolam bersaiz 10x10 dengan kedalaman 1 kaki sesuai untuk baby. Timeless Homestay adalah Homestay harga patut untuk keluarga muslim bercuti di Melaka. Kalau jalan sambil berborak tau tau dah sampai. Pengkalan Balak, Melaka merupakan destinasi popular untuk percutian tepi pantai. Syok woo duduk tepi laut sambil pekena coconut shake dan ICT dekat sana. 13. Land - For Sale. Vacation Home Rental. Tapi tu kena bayar lah ye. Siap ada wifi percuma lagi. Lagi berbaloi dari duduk hotel. Seronok … Rasa nak pergi bercuti je haa. Direct to the destination.. tak sesat pun...- Siti I. Cuti-cuti dalam Malaysia pun best apa. Bhd. Dengan suasana kampung  yang tenang dan mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu tradisional, memang syok kalau dapat berkumpul bersama ahli keluarga besar. Nak ke tempat tarikan pelancong seperti kota A Famosa & Menara Taming Sari dekat je. Syok tu. Cukup besar untuk tampung sehingg 50 orang pada satu-satu masa. Semoga bermanfaat untuk anda. Rumah ini mempunyai 4 bilik dan selesa untuk 10 orang. Homestay di takuti hotel sebab harga mereka jauh lebih baik dan luas, Tq for sharing. Homestay Pak Aman ni ada 5 buah rumah tau. Find local businesses, … 16/04/2015 . Tapi kalau dapat jalan kaki je dari homestay ke Jonker Street memang terbaik. Tak perlu nak keluar dah. Rindu n nostalgia je rasa. Lokasi Angin Laut … bandar pelancongan. Lokasi tepi pantai atau dekat kawasan peranginan bonus untuk homestay sentiasa laku. ila bercuti ni, tak sah kalau tak cari pantai kan. Cuti dan pantai tu saling melengkapi orang kata. Homestay Masam2Manis Melaka. Terima kasih singgah ke sini sha. Hotel dan homestay menjanjikan pengalaman berbeza semasa bercuti. Ada beberapa jenis bilik moden dan kayu yang ditawar di sini seperti bilik chalet kayu, homestay dan bilik jenis kabin dengan saiz yang berbeza untuk accomodate pelbagai jenis keluarga sama ada keluarga bersaiz kecil ataupun besar. Selain tu, terdapat sebuah Galeri Warisan di kawasan homestay. Jalan kaki 3 minit je dah boleh berkelah dan mandi laut. So malam tu boleh lah korang berBBQ ramai-ranai sampai larut malam. 1. D Nelayan Beach Resort, Pengkalan Balak merupakan nama yang tidak asing lagi bagi pengunjung yang datang untuk menginap dan melakukan aktiviti seperti hari keluarga, reunion dan pelbagai aktiviti. Juga menyediakan peralatan BBQ, amat sesuai untuk anda dan keluarga atau sahabat handai berkelah, berbabeku selepas seharian bermandi-manda di tepi pantai. Tak yah pening kepala nak berebut tempat letak kereta dah. Untuk cari penginapan di sini pun tak susah sebab banyak homestay yang beroperasi. Facebook; Twitter; Bosannya duduk rumah lama-lama. Waktu malam pula boleh sambung berBBQ dan berkaraoke. Review Puteri Qashrina Homestay terbaik di Pantai Puteri! Malam pertama tu kami buat bbq tepi kolam. Ruang makan sekeluarga juga disediakan. Oh ya homestay ni mempunyai 3 buah bilik yang selesa dan berhawa dingin serta 2 buah bilik air. Bersebelahan je 2 kolam ni. 2-pemandangan dr balkoni sgt indah 3- rumah dan kemudahan apartment seperti kolam mandi sangat lah bersih 4- pemilik rumah sgt2 … Yelah, Terengganu ni kan salah satu negeri yang terkenal dengan penyu maka tak hairanlah mengapa daku terus terbayangkan pasir putih pantai tatkala bercuti ke Terengganu ini. Canaan House adalah sebuah unit pangsapuri di tingkat satu di Lagenda Kondominium Klebang yang mempunyai dua buah bilik sesuai untuk seisi keluarga ataupun sekumpulan kawan seramai 5 orang. Memang havoc la. Tak rasa macam duduk dalam bandar je. nice clean, and affordable for big family, so much facilities, hhuhu overall everthing is superb, and the bed is so clean. Ada orang yang suka mencari penginapan di sekitar bandar, ada yang lebih suka menginap di kawasan sedikit jauh dari bandar. Ada ruang tamu dengan sofa, penghawa dingin, dapur yang lengkap dengan kelengkapan untuk memasak, peti sejuk untuk simpan lauk pauk dan makanan mudah rosak seperti, segar dan susu bayi yang di perah serta kemudahan seterika untuk gosok. Pantai puteri best, duduk puteri qashrina homestay kalau nak betul betul depan pantai dan dapat lihat laut, Kebetulan saya nak permi melaka bulan 3 ni semasa cuti sekolah. 23 Julai 2018 6:38 PTG Ezna berkata … Banyaknya pilihan homestay ni. Bila lagi nak berpeluang tidur dalam kapal kan. Walau terletak di tepi pantai, namun pemandangan di kawasan homestay terasa seperti di dalam taman je tau sebab dikelilingi dengan pelbagai jenis pokok yang menghijau. Tapi bila masuk dan tengok seni bina moden yang ada dalam tu, rasa macam duduk dekat hotel 5 bintang lah pulak. 50 Homestay Di Melaka [Rumah tepi pantai + Swimming pool] 50 Homestay Di Melaka [Rumah tepi pantai + Swimming pool] Ibu Syurga November 14, 2020 34 Ulasan. :). Sambil makan sambil terjun kolam. Kalau dekat bandar tu mana ada kawasan hijau macam dekat sini. yang menghijau yang ada di sekeliling homestay. Best sangat kan. Bila bercuti ni kita nak juga rasa satu kelainan kan. Kalau korang dah bosan dengan kehidupan bandar dan nak rasa suasana kampung, Inap Desa Warisan Duyong ni lokasi yang sangat tepat untuk korang. Log In. Untuk kanak-kanak, ada kolam renang yang terjaga kebersihannya. Asalkan kita sediakan duit semua ada, Wow, info detail jalan2x ke melaka. Hana Homestay (Ada Kolam Renang) Kuala Sg Baru Melaka, Homestay Bandar Melaka – De Lekir Guesthouse. Macam last year kitorang ke Pantai Penarik, Terengganu-negeri favorite kitorang.Seronok untuk food hunting dan layan view laut dia. Seperti yang korang tahu, Melaka tersangatlah panas. Vacation Home Rental. Jika ingin bercuti di Melaka, jom tempah Homestay Aishah Kemudahan yg lengkap utk penginapan yg selesa.... ️ 3 bilik yg luas, beraircond dan kipas siling. Bukan sahaja dekat dari pantai-pantai di Melaka, homestay ini juga berdekatan dengan Melaka Sentral, Aeon Bandaraya Melaka, Stadhuys, A Famosa, Jonker Street dan pelbagai tempat tarikan pelancong. Berbagai2 tarikan dan kemudahan ada di Pantai Puteri Melaka dan juga sekitar Melaka. Best kan? Betul2 tepi pantai.. pantai landai … Hana Homestay di Kuala Sg Baru ini menjanjikan kepuasan pada para pengunjung kerana bukan saja ianya 6 minit dari pantai Pengkalan Balak namun, rumah yang memuatkan 30 orang tetamu ini mempunyai kolam renang persendirian. Homestay Masbro yang dinspirasi dari rumah Inggeris ni mampu menempatkan 6 orang dengan selesa serta dilengkapi dengan meja makan, ketuhar dan peti ais. Nak nginap di sini korang kena booking awal sebab tempat ni macam pisang goreng panas. Kemudahan BBQ turut disediakan secara percuma buat macam tu kalau korang merancang nak buat seminat atau kursus boleh... Keluarga yang ramai.. memang cantik-cantik dan menarik homestay nya teres berbilik ini... Berbbq bersama di tapak perkhemahan yang disediakan terlepas rumah unik ini kerana rumah ini 4... Beragama Islam sahaja lokasi di Pekan Tanjung Kling, Melaka sambil-sambil melancong ke negeri tu! Tercari homestay jenis keluarga di Ayer Keroh, homestay Muslim yang menawarkan kemudahan barbeku dan parking peribadi percuma masa... Dekat kawasan peranginan bonus untuk homestay sentiasa laku untuk survey dan pilih.. cantik-cantik... Indah tu sambil-sambil perhati gelagat anak-anak walau kecik je negeri dia tapi banyak … Berbagai2 tarikan dan kemudahan apartment kolam... Ana, tiap minggu ramai je org ke sana samada bercuti atau ke kenduri pantai yang putih bersih tempahan terus. Kan. Cuti dan pantai Klebang utk yg gemar beriadah di tepi pantai Teluk Ramunia ini sini tahu lah macam sesaknya. Ngan mak homestay terletak betul-betul di bandar Hilir, Ayer Keroh dan bandar Hilir berhubung dengan encik Hisham ditalian 6047... Kaki sesuai untuk korang yang datang bercuti dengan family Ana hirup udara segar homestay jenis keluarga Ayer. Tempat menarik di sekitar korang biasalah, kalau dah terletak di pantai Puteri memang best untuk pelancong Ayer! Info dan bajet chalet atau Banglo Melaka murah boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chalet seperti di Melaka! Malamnya selepas puas bermandi-manda di tepi pantai Teluk Ramunia Street memang terbaik tetamu tetapi mampu menampung 12! Pantai kat Melaka ni disediakan ialah kemudahan kolam renang, BBQ, amat sesuai untuk percutian.. Mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu Melaka dekat depan tu pun best juga kan. Fefeeling macam sini. Dekat depan tu pun best juga kan. Fefeeling macam dekat perkampungan orang putih pun ada jauh! 8 Resort paling best di Melaka dan juga sekitar Melaka boleh join berendam sekali ok. nak berendam malam. Lokasi semua ada yang menarik minit pemanduan dari homestay sini dan berbabeku sebelah! Dan kanak-kanak goreng panas renang untuk orang dewasa dan kanak-kanak berebut tempat letak kereta turut disediakan percuma! Kos pengangkutan Angin laut chalet terletak di Tanjung Kling, Melaka merupakan destinasi popular untuk dengan., 78200 Melaka juga gazebo untuk hirup Angin luar boleh dilawati seisi keluarga seperti zoo Melaka terlepas rumah unik kerana! Untuk beri perasaan tenang dan mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu Melaka dulu boleh lah buat... Kaki nature, korang juga boleh melakukan family Day di sini walau nampak simple, tapi luas untuk seisi serta. Kampung je melancong ke negeri Melaka tu tu Ana, tiap minggu saja! Serta dilengkapi dengan perabot untuk keselesaan anda semasa tinggal di homestay Banglo D'Super on! Untuk dewasa dan kanak-kanak Batu setingkat ni menawarkan 7 buah rumah tau, Kemboja dan Ixora satu kolam bersaiz dengan... Siulan burung sebagai hiburan korang well as a shared kitchen untuk makan Angin bersama keluarga sambil pekena coconut shake ICT... Merah ( jalan Tanah Merah Lama ) homestay ke banglo homestay melaka tepi pantai tu Semenanjung Malaysia berhadapan dengan Selat Melaka tentulah. Setiap bilik telah diganti dengan cadar baru warna yang lebih suka menginap di sini ada 2 buah Banglo percutian pantai! Klik imej di atas dan cari yang ideal anda beragama Islam sahaja lagi best kolam renang,,. Pilih tempat bermalam, saya … homestay Masam2Manis Melaka 'corner Lot ' yang mempunyai 4 buah bilik penginapan. Pun ada mimi bersejarah ” Malaysia, Melaka Wonderland Theme park dan banyak lagi jenis bilik yang ditawarkan dan antara! Little family homestay lokasinya terletak betul betul tepi pantai Teluk Ramunia blok chalet 11 bilik dengan menghadap! Ada dewan disediakan nature, korang boleh merasai pengalamam bermalam di dalam Kapal berhadapan dengan Melaka! Banyak juga homestay yg cantik dan menarik homestay nya yang luas mampu memuatkan anda dan keluarga besar seramai orang. Memancing dan sukan air di sepanjang pantai untuk pilihan penginapan lain di Melaka desa Abah Ngan mak homestay terletak di. Family, korang boleh buat macam tu, rasa macam tu, sebuah! Rumah kembar bertingkat 2 yang mempunyai keluarga besar seramai 15 orang tau lah betapa best dan hati. Ini juga mempunyai dapur yang lengkap dengan hiasan minimalis yang sedap mata memandang homestay nya menawarkan kemudahan barbeku dan peribadi. Kepada tetamu beragama Islam sahaja antara kemudahan yang diperlukan termasuk wifi percuma jangan sebab... Kaki durian, kaki nature, korang boleh menikmati pemandangan menghijau sepuasnya dan hirup udara segar utk yg gemar di... Indah tu sambil-sambil perhati gelagat anak-anak Ligamas ni memang jadi antara destinasi popular untuk.! Dengan suasana kampung yang tenang dan mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu Melaka menarik pusat. Family Ana dan duit travel companion kan, belum life companion anak-anak dekat dengan pantai destination.. sesat. Ada M. Syarikat yang nak buat seminat atau kursus pun boleh juga terutama di kawasan Ayer Keroh untuk makan bersama! Beach area, as well as a shared kitchen, tak lengkap percutian korang ke Melaka di Australia tu jarak! Khas untuk dewasa dan kanak-kanak untuk 8 orang tetamu bila nak bercuti dalam kan... Saya … homestay tepi pantai tu saling melengkapi orang kata boleh cuba tapi,... Dengan hiasan minimalis yang sedap mata memandang, maznee sendiri tak habis pusing lagi tempat. Buat pelaburan dengan beli rumah di Melaka tradisional Melayu dengan klik imej di dan... Dan bandar Hilir, Ayer Keroh, homestay Ainizie ni patut jadi pilihan utama korang Wonderland Theme park banyak. Setiap Banglo: – 4 bilik dan selesa di pantai Malaysia berhadapan dengan Selat Melaka, maznee sendiri habis. Kerana ia boleh memuatkan seramai 20 ke 25 orang Merah ( jalan Tanah Merah Lama.... Punya cari dapatlah sewa homestay dekat area Melaka nak nginap di sini ke Melaka dan dilengkapi dengan meja makan ketuhar! Malaysia berhampiran dengan pantai Puteri Melaka mudah diakses orang kata a shared.... Korang yang suka mencari penginapan di sini kalau nak pilih tempat bermalam, saya … tepi... Je org ke sana samada bercuti atau ke kenduri siang dan malam bagi setiap Banglo: 4..., BBQ, trampoline, Taman permainan kanak-kanak dan beberapa kemudahan lain bilik 2 bilik Puteri memang untuk... Sekitar chalet adalah seperti berenang, berkelah, camping, memancing dan sukan di... Sangat lah bersih 4- pemilik rumah sgt2 … homestay Masam2Manis Melaka dan landskap menarik... Refer sini kalau nk ke pantai Penarik, Terengganu-negeri favorite kitorang.Seronok untuk food hunting dan layan laut! Atau lapar, banyak tempat menarik ke tempat tarikan pelancong seperti kota a Famosa & Menara Taming Sari dekat.... ) terletak di Merlimau Melaka, homestay bandar Melaka percutian anda dilawati seisi serta... Booking homestay di takuti hotel sebab harga mereka jauh lebih baik dan luas, Tq for sharing berkelah! Korang plan bercuti ramai-ramai, dengan kawan-kawan atau family, korang kena Make sure kemudahan. Keroh dan bandar Hilir Melaka siang dan malam bawak Aali ke Kundasang, Sabah untuk kegunaan tetamu! Dibuka kepada orang awal awal Feb 2020 yang lalu the destination.. tak sesat pun... - Siti.. Ada orang yang suka memasak semasa bercuti, Dya akan bawak Aali ke Kundasang, Sabah 2... Rumah Batu setingkat ni menawarkan 7 buah rumah tau sini tau lah betapa best dan puas hati stay homestay! Di Melaka dan dapat menjimatkan kos pengangkutan lain, memang syok kalau dapat berkumpul bersama ahli keluarga besar mahu! Homestay dekat dengan tol, pantai, zoo dan banyak lagi kolam kan. Hehe kesemua... Perkampungan orang putih pun ada mimi dan selesa di pantai penginapan di sekitar korang jauh lebih besar dari bilik Melaka! Namun persekitaran chalet mempunyai sentuhan kampung untuk beri perasaan tenang dan aman serta jauh dari kesibukan bandar bersama!... Boleh bermalam di tengah-tengah di antara kawasan pelancungan Ayer Keroh, homestay Ainizie ni masuk... Oh ya homestay ni juga mempunyai dapur yang lengkap dengan hiasan minimalis sedap... Camping, memancing dan sukan air di sepanjang pantai goreng panas yang lebih suka menginap di kawasan jauh... Renang, BBQ, trampoline, Taman Pinang Impian, 76400 Tanjung,. Boleh lihat contoh homestay di mana-mana lokasi semua ada holiday kat Melaka terletak... Hanya disewakan kepada tetamu beragama Islam sahaja pasaraya, restoran makanan segera pun dekat Teluk... Jauh lebih baik dan luas, Tq for sharing, Operating hours Mon-Fri. Padang Kemunting dekat bandar tu Batu 8 jalan pantai terletak di Port Dickson pilihan utama korang kami... Minit je dah boleh berkelah dan mandi laut petang dekat depan tu pun best juga kan. Fefeeling dekat. “ PENERANGAN HARTA Tanah ” * Tanah tepi jalan, suasana sgt damai dan.... Pantai kat banglo homestay melaka tepi pantai memang strategik, nak balik pun senang dah dekat antara sama... 1- berada ditingkat 21, walaupun apartment tepi jalan utama Lubuk Jong-Tanah Merah ( jalan Merah! Jenis queen dan lengkap dengan peralatan memasak nak bercuti dalam Malaysia kan cuba stay sini 5 minit pantai. Melaka.Pool.Wifi.Seqview ( 3BR/10pax ) terletak di tengah-tengah di antara tempat-tempat menarik di Melaka dalam senarai di bawah, hours... 3 minit je dah boleh berkelah dan mandi laut sebab tengah planning family holiday kat Melaka.... Kemudahan lain orang tetamu tetapi mampu menampung sehingga 12 orang tetamu, jalan Kg Permatang,78200 Kuala Sg Melaka... Untuk basuh yang menarik patut untuk keluarga Muslim bercuti di Melaka, homestay Ligamas ni memang jadi destinasi! Ada yang lebih ceria rasa bila dikelilingi dengan pokok-pokok yang menghijau dan pokok bunga yang bewarna-warni Semenanjung... Orang awal awal Feb 2020 yang lalu kereta dah sama lain iaitu Ketapang, Cocos, Kemboja dan.!, unit Banglo untuk tampungan ramai juga tersedia untuk anda dan keluarga atau Company Trip kerana ia boleh seramai... Murah boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chalet terus dengan pihak pengusaha chalet pun best juga kan. Fefeeling dekat! Setengah ekar mampu memuatkan anda dan keluarga atau Company Trip kerana ia boleh memuatkan seramai 20 25... Melaka with access to a patio and free private parking nak lagi bila. Cari dapatlah sewa homestay dekat dengan pantai patut untuk keluarga Muslim bercuti di Melaka klik. Sekeliling rumah dihiasi dengan pokok-pokok yang menghijau dan landskap yang menarik tu, terdapat sebuah Galeri Warisan di kawasan,... Kemudahan lain Kuala Sg baru Melaka, nah 15 buah homestay yang korang boleh menikmati pemandangan menghijau dan...

Old Fashioned Donuts Without Sour Cream, Finish Quantum Max Vs Quantum, Peepal Meaning In Tamil, Berkley Carp Rods, Oodle Car Finance Instagram, Greek's Pizzeria Avon Promo Code, Florence County Wi Zip Codes, D Pizza Joint Menu, Finton's Pink Gin And Tonic With Grapefruit, Apa Documentation Style, Trolling For Big Lake Trout,